Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2006 17:04 - Дивият къмпинг!
Автор: balbi Категория: Други   
Прочетен: 2205 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Беше август.
Беше горещо.
Беше и скучно!
Имах право на седмица отпуск и се възползвах. С Ради бяхме решили да отидем на кампинг. За целта се бяхме сдобили с чистак нова палатка и други къмпингски принадлежности. Натъпкахме колата с багаж, сипахме на чочо една пълна купа с храна и още една такава с вода, запалихме по цигара преди тръгване, като се наслаждавахме на момента. Времето беше приятно! Да вярно е, че е горещно, но в крайна сметка имаме прозорци за отваряне:)
Избрахме къмпинга съвсем произволно. Просто влязохме в Нета и огледахме всичко в радюс 100км. Избрахме си един, който беше на около 60 км северозападно от Монреал. Градчето се казваше Ригауд, а околността нямаше нищо общо с планински район, но си представях че е такъв:), защото всички твърдяха че това там било планина.
Пристигнахме около 3 следобед. Платихме си на входа и влязохме. Още в началото поискахме т.нар от тукашните люде див кампинг. Исках максимално да се доближи до старите и хубави изживявания в България.
Опънахме палатката с общи усилия (никога не бях опъвал палатка с такава странна форма до тогава). Решихме да скокнем до градчето и да си купим нещо за бърза консумация, защото започнахме да загладняваме. Речено сторено!
По моя инициатива купихме неща, които трудно щяхме да изядем за 2 седмици, а ние имахме само два дни. Надвечер извадих въдиците, бях настроен позитивно риболовно, но уви огромното езеро не даде нищо на моята особа с изключение на едно мъъъуйничко сомче, което пуснах обратно във водата.
Прибрах въдиците и се върнах в "лагера". Двамата с Ради започнахме приготовления за вечерята. Намерихме си дърва, запалихме огън, а шишовете вече си поемаха подправките. На 50 метра от нас се настани една компания младежи, които надуха музика и по този начин намериха решение на въпроса какво и как ще слушаме (имахме само CD-то в колата). В един момент започнах да усещам задаващите се неприятности. Първата неприятност ме ухапа в областта на врата, бързото движение на ръката ми прилепи кървавата маса на жадния комар между ръката и врата ми. Надявах се , че е бил един единствен и че аз с убийството му съм решил проблема.
Да ама не!
Гадовете започнаха да прелитат с внушителните си размери също като нацистки самолети над нищо неподозиращите англичани. Температурата беше около 33-35 градуса и въпреки че бяхме и до огъня, където жегата беше още по-голяма се принудихме да си сложим ризи и пуловери и ушанки и якета само и само да не ни докопат онези черните смучилки на кръв.
В палатката влизахме с предварително опушване, че да не могат да влязат и там.
Целите бяхме изпохапани. Хоботите на тези зверове бяха като сонди и не им пречеха никакви дрехи да си хапят.
На сутринта решихме, че конкретно този "див кампинг" ни е бил предостатъчен.
Качихме се в колата и се отправихме към спокойната и скучна цивилизация. Където нямаше грам комар...
Но пък беше яко!:)


Тагове:   къмпинг,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - и ти къде си се забил. . . направо не е ...
13.10.2006 17:33
и ти къде си се забил... направо не е истина :)))
цитирай
2. dosheva - Хе хе
13.10.2006 17:40
и...заради едни комари си тръгнахте :(
..много по-големи ли са от нашите?
И тук...има доста. Това лято успях да отида 5-6 пъти на палатка и от всички май аз бях най-нахапана. Даже...едната сутрин няма да забравя - излизам от палатката и един приятел ме гледа и ми вика: "Ти как си жива още ве?" - имах сигурно около 40-50 пъпки по себе си. Знаеш ли какъв е номера. Оставаш само по шорти и по един оскъден потник....и не се усеща сърбежа. :):):) Аз много се чудех...защо не ме сърбят..всичките тия пъпки, ама...после като дойдох в цивилизацията разбрах. Като облякох дрехите, и..от търкането...сърби... :):):)
А..иначе, има едни мазила ... АЛТАН /не съм сигурна дали е точно правописа, но...така се произнася/ - много е ефикасно.
А как беше планината? Хареса ли ти?
цитирай
3. balbi - :)
13.10.2006 18:06
Tova ne byaha prosto komari:)
Byaha neshto sredno mejdu ihtiozavyr i komar:) Luda rabota!:) Za pryv pyt vidyah takiva ogromni komari.
Nie predi da trygnem se 4udihme dali da si vzemem mazila ama reshihme 4e nqma smisyl sled kato shte palim ogyn - dima shte gi goni. Shte gi goni ama drug pyt - otnasyaha shishovete po dvama!:)
A to da ti kaja ne beshe mnogo planina... Beshe edno ravninno:) Nashite planini sa istinski planini....:(
цитирай
4. bambola - xaxaxaxa
13.10.2006 21:32
xap xap xap brrrrrrrzzzzzzzzz
цитирай
5. balbi - ;)
01.12.2006 11:02
Zle zle:) Ama si beshe yako de...izklju4vam komarite:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balbi
Категория: Други
Прочетен: 127557
Постинги: 36
Коментари: 117
Гласове: 305
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол