Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2007 16:28 - Супа по пловдивски (или супа в торба)
Автор: balbi Категория: Други   
Прочетен: 1743 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Годината е 1999. Деня не помня какъв е, а датата ако не ме лъже паметта е 9-ти или 10-ти декември.
Пътуваме от Карлово към Пловдив с надежда, че ще си хванем трена за Варна колкото може по-скоро.
Празнувахме на Хубавец студентския празник и силно обезпаричени и гладни искаме да се приберем и да се наядем:) В интерес на истината не искахме изобщо да слизаме , но се наложи:) Няма как!
В групата на Шаро сме моя милост, CHOKY, Ургослав, Ифколин и Здравка.
Като начало, макар и изморени вдигнахме влакчето на главата си:) Хората с надежда гледаха прозорците на вагона дали не сме стигнали Пловдив , за да се измъкнат от нас...то да не е толкова лесно :)
Как да е - стигнахме гара Пловдив....ееех гара Пловдив и гара Варна така си приличат, защо ли не бяхме вече във Варна...сигурно щото Пловдив и Варна ги делят едни километри :)
Как да е. Слязохме и започнахме да се оглеждаме за нещо за ядене, само че проблема беше, че искахме ако може да е за без пари това ядене, защото се бяхме изтърсили до край със стотинките, но както се досещате безплатни пържоли нема та почнахме да гледаме за някаква евтинийка.
Междувременно решихме да се обадим на братовчедката Ели, която по това време учеше за двукат в Пловдивския Университет. Дойде момата, но като ни видя такива мръсни, вмирисани и гнусни ни тикна в подлеца на гарата пихме по едно кайвенце заедно и тя си би камшика. И как няма да го бие...то бива то може, ама чак пък....да миришат от 55 метра... Трудно се преживява. Ама кръв какво да се прави! :)
Та така де. Видяхме родата, но стомасите къркорят ли къркорят... И решихме дружно да намерим нещо евтино и засищащо. Тръгнахме с раниците и пресякли непресякли кръстовищата след гарата засякохме едно кръчме което ни се стори благонадеждно. Спогледахме се и явно на всички ни се беше сторило така - леко занемарено, със стари ресторантски маси и покривки (клонящи към мушами)...дори нямаше табела.
Влязохме, а вътре имаше хора дето приличаха на нас - само че в работни дрехи, та решихме че сме ударили точното място. Оставихме раниците до сепартето и се настанихме. Отнякъде изскочи една лелка с престилка като на сервитйорките от времето когато бях невръстно хлапе:) Спогледахме се , но кротко си поискахме меню, за да видим естествено кое е най-евтиното и кое е в най-голямо количество, та да преценим дружно :)
Върна се како-лелята с менута и ни ги раздаде. Дружно решихме да поръчаме шкембета. Да ама не! Лелята ни заяви че шкембе няма! Е как така няма бе жена!?! Ами ей на ... няма...
Ами хубаво тогас ще го ударим на деликатеси...заръчахме си 5 супи..пилешки. И много хляб. Май десет питки заръчахме, че да компенсираме липсата на много материал с хляб.
Докато чакахме се майтапихме с това което ще хапваме и само CHOKY-то забеляза, че един чичо с бяла готварска шапка излезе някъде. След около 15-20 минути същия тоз чичо го видяхме как влетя с 5 пилешки супи, които странно защо .... бяха в найлонови торбички...
Сервитйорката се надяваше да не видим тази гледка, но просто нямаше как. Донесоха ни сюпите, гарнирани с по една празна купичка както и 16 хлебчета вместо десет. Сервитйорлката заяви, че те били за сметка на заведението :)
Наядохме се като попски детца на задушница както казваше едно време баба ми :)
Оставаха още няколко часа до влака и тях гои прекарахме клошарската по пейките на гарата!
Тази супа ще я помня винаги сигурно :) Не защото беше най-вкусната в живота ми...по-скоро защото беше и е единствената досега която са ми сервирали в найлонов плик :)

 



Тагове:   супа,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. trimontio - Уффф! Как не обичам що-годе инте...
19.01.2007 15:51
Уффф! Как не обичам що-годе интересни неща, написани неграмотно. Пък и да забъркват Пловдив в това...
цитирай
2. balbi - :)
19.01.2007 16:35
Radvam se 4e ne obi4ash!:)
цитирай
3. bambola - :))))))
22.01.2007 22:43
Chestita nova 2007, malko kasno no kakvo znachenie ima vremeto sled kato preminava prez nas.
:)
цитирай
4. balbi - 4HG!!
24.01.2007 16:17
Jiva zdrava!
Daj boje vsekimu i naj-ve4e na teb hubavi momenti i sbydnati me4ti!:)
цитирай
5. bambola - mersiiiii
24.01.2007 22:18
:))) dai boje :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balbi
Категория: Други
Прочетен: 128175
Постинги: 36
Коментари: 117
Гласове: 305
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол