Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2008 01:20 - СЕЗОНИ
Автор: balbi Категория: Други   
Прочетен: 2382 Коментари: 3 Гласове:
0



Пролет, лято, есен и зима...
4 сезона, 4 типа атмосферна и пътна обстановка...
Всеки един от тези 4 има своя чар, има своята душевност, има своето влияние върху нас хомо-сапиензз.
Зимата е любим сезон - сняг, студ, шапки, хрема, грип, пукащи камини... Стпките в снега издават накъде сме тръгнали и от къде идваме. Снежинките се гонят и ако сме пропуснали фактора шапка покриват главите ни с една хармонична бяла шапка. Ставаме "белите шапчици".
Единствения недостатък на този сезон е, че понякога става досадно продължителен. Има и много други недостатъци разбира се, но всичко бледнее след гледката от прясно навалял сняг!
След като зимата започне да си взема сбогом с нас усещаме аромата на другиъа красив сезон - пролетта. Въздуха се изпълва с ухания още преди да са започнали да цъфтят дръвчета, цветя, храсти.... Птичките започват да мърдат, да се отърсват от студа, да пърхат с криле. Катеричките започват да се гонят по оградите... Дърветата се съживяват, листата им започват да напират да излизат. Цветята и тревичките се показват и ни радват. Те всички знаят, че идва лятото - 3-я сезон от всички 4-ри.
Лятото! Тази радост за любителите на плажа и морето. Всички свързваме лятото с блясъка на слънцето отразен в морето, с красивите планински водопади отразяващи слънчевите лъчи в себе си, с аромата на водорасли, миди и морски дарове...
С топлината, която поема тялото ни. Слънчевите лъчи ни подгряват, настроението ни се повишава. Всеки е изживял своя летен флирт, всеки е имал усещането, че може да превземе света. И всичко това благодарение на този дар наречен ЛЯТО!
Есента се промъква тихо и незабележимо в нашия живот. Плавно и без сътресения горите слагат своите цветни премени. Само хората, които са ходили есен в планината знаят за какво говоря. Навсякъде се усеща духа на есента, но единствено и само в горите и планините се усеща положителното от този "тъжен" сезон. Тъжен? Да есента свързваме предимно с края на лятото, с края на топлината и слънчевите лъчи, с опустяването на плажовете и студа който започва неусетно да нахлува. Както всеки сезон обаче и ЕСЕНта има своите положителни влияния. Много художници и привържениците на фотографията се вдъхновяват от красотата, която нахлува с есента. Червено, зелено, жълто, кафяво - това са основно цветовете, които можем да видим около себе си, но съчетани в различни нюанси те дават на нас хората толкова много.
Хора радвайте се на нашата Земя, на Природата и я пазете, защото тя е това, което имаме!



Гласувай:
0



1. melsun - Балби :) много хубав пост!
11.02.2008 01:52
Наистина всеки сезон си има своята красота и своето очарование!Природата е това,което истински буди възхита у мен и ме изпълва винаги с
енергия и желание за живот!

Значи тук си забягнал?;)
цитирай
2. balbi - ....
11.02.2008 17:47
радвам се, че ти е харесал пост-а за Сезоните...
Стана ми доста студено и реших да помечтая с него ;)
Получи се де...
А къде да съм забягнал..., 4е нещо не разбрах :)?
цитирай
3. vehtimajstor - М-м-м-м-Да!
23.02.2008 02:20
М-м-м-м-Да!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balbi
Категория: Други
Прочетен: 127551
Постинги: 36
Коментари: 117
Гласове: 305
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол